Milyen problémára keresel megoldást?

Álláskeresés

Sok reménnyel, ugyanakkor bizonytalansággal is jár, főleg, ha az embernek nincsen megfelelő végzettsége, vagy nem keresett a szakmája vagy éppen az egészsége nem teszi lehetővé, hogy….

Depresszió

A depresszió a hangulatzavarok egyik fajtája. Akkor válik kórossá, ha már legalább 2 hétig tart. Tartós lehangoltság, érdektelenség a külvilág iránt, boldogságra, kiegyensúlyozottságra való….

Elfogadás

Az önismereti munka egy nagyon fontos lépése. Az elfogadás nem beletörődés, hanem annak belátása, hogy bizonyos dolgokban ott tartunk, ahol éppen vagyunk. A másik terület, hogy el tudjuk….

Fájdalom szindróma

A fájdalmaknak általában szomatikus, tehát testi okai vannak, amelyek visszavezethetők lelki problémákra. Előfordulhat azonban, hogy az illető úgy érzékel fájdalmat, hogy annak nincsenek….

Fóbiák

A fóbiák (félelmek) beszűkítik az életteret és a gondolkodást. Például pókoktól, a szűk helyektől, a tömegtől való félelem annyira meg tudja határozni a mindennapokat, hogy a hétköznapi életvitel nem….

Gyász

A gyász az az állapot, amelyben az egyénnek el kell engednie egy általa szeretett személyt (pl. halál, válás, szakítás), élethelyzetet, munkahelyet stb. Van, amikor zökkenőmentesen történik, és….

Gyermekelhelyezési problémák

A válás egyik nagy vesztese a gyermek(ek). Ha a szülők között sokáig elhúzódik a konfliktus még válás után is, akkor érdemes szakemberhez fordulni, aki segít lezárni a kapcsolatot. Ha ez jól történik….

Kapcsolati problémák

Az, hogy hogyan viselkedünk a pár- és egyéb kapcsolatunkban, nagyban meghatározzák a gyermekkori élmények és a szülőkkel való kapcsolat. Ha ebben az időszakban a kötődés sérült valamilyen….

Kényszerek

A kényszerek azok a jelenségek, amelyek folyamatosan az egyénnel vannak, és észrevétlenül átveszik az irányítást az élete felett. Meghatározzák a mindennapokat, erőteljes keretet szabnak, amelyek a….

Készségfejlesztés

Rengeteg kihívással nézünk szembe nap mint nap. Ezeket akkor tudjuk sikerrel venni, ha megvannak azok a készségek, képességek, amelyek szükségesek hozzájuk. Önérvényesítés….

Krízisfeldolgozás

Krízis az, amitől az ember gondolkodása beszűkül és nem találja a megoldást. A helyzetének csak egy kicsiny szeletére tud koncentrálni. A mindennapos munkavégzés nehézkessé válik….

Konfliktuskezelés

A konfliktuskezelési stratégiáink már gyermekkorban kialakulnak, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet rajta változtatni. Tudatos önismereti munkával el lehet jutni egy olyan szintre, amelyen a konfliktusok….

Nevelés

A gyermek- és mindenfajta nevelés csodálatos dolog. Látni, ahogy egy gyermek felcseperedik, és azzá válik, akivé szeretne lenni, minden kincset megér. Azonban ahhoz, hogy ez az út minél….

Stressz

A stressznek több fajtája van. Az eustressz az, ami inspiráció hatására keletkezik. Ez visz előre, ennek segítségével lehetünk sikeresek. A distressz a stressz azon fajtája, amelyik, ha tartós, akár az egészséget……..

Szorongás

Gyakran használják a félelem szinonimájaként, valójában a két külön dologról beszélünk. Nap mint nap találkozunk olyan helyzetekkel, amelyek feszültséget váltanak ki. A munkahelyi….

Lehangoltság

A depresszió egyik tünete. Amikor állandó stressznek vagyunk kitéve, kellőképpen rombolja a hangulatunkat ahhoz, hogy egy idő után úgy érezzük, nincs elég örömforrásunk a napi nehézségek…

Veszteség

Életünk során rengeteg veszteséggel nézünk szembe. Legyen az egy kedvenc háziállat vagy egy szerettünk elvesztése. Minden veszteség – ami nem egy szerettünk elvesztése – egy kis gyász,….

Önbizalom

Az önbizalom kialakulása már gyermekkorban elkezdődik. Ha kellően sok biztatást és igazi elismerést kapunk, a felnőtt életben sokkal könnyebben állunk ki a saját véleményünk mellett, fejezzük….

Önismeret

Az önismeretünk egész életünkben változik, egyrészt a külvilág visszajelzései által, másrészt a visszajelzésekre tett reakciónk segítségével. Az önismeret akkor hatékony, ha azt tudatos szintre emeljük….

Pályaválasztás

Az egyik legfontosabb az életünkben. Ha jól választunk pályát, azzal hosszú évekre meghatározzuk nemcsak az egzisztenciánkat, hanem az önbecsülésünk is nő ezáltal….

Pályamódosítás

Életünk során sokféle hatás ér bennünket. Megszerzünk egy szakmát, elkezdünk benne dolgozni. Jól akarjuk csinálni, és egy idő után azt vesszük észre, hogy akadályozva van kibontakozásunk….

Pánikbetegség

A rohamokban jelentkező szorongás. A pánikroham Ez egy szorongásos roham, amely nagyon gyors lefolyású, bár vannak esetek, amikor órákig is eltarthat. Mindig kíséri valamilyen testi tünet: szapora….

Válás

Egy 2020-as statisztika szerint a házasságok 80%-ban válással végződnek. Ez a kapcsolat minden résztvevőjének csalódás és veszteség. Egy válás után mindkét félnek fel kell építenie újra az….