Miért érdemes igénybe vennie
pszichológiai, mentálhigiénés szolgáltatásunkat?

Fizikai és lelki jólétünk a legnagyobb érték.

Ahogyan a testünket nem tudjuk lecserélni, úgy a lelkünket is magunkkal hordozzuk, bárhová menjünk, ezért fontos karban tartanunk, ápolnunk, „tisztogatnunk” érzelmi/lelki világunkat. Ahhoz, hogy a számunkra legmegfelelőbb pszichológust megtaláljuk, sokszor kereséssel eltöltött hosszú órák szükségesek, és ha sikerül is a számunkra legmegfelelőbb szakembert kiválasztanunk, nagy valószínűséggel kényelmetlen, időigényes utazás árán tudunk személyes tanácsadónkhoz eljutni. 

Az ezzel járó kényelmetlenségek és macerák miatt gyakran már a legelején feladjuk, hogy segítséget kérjünk.

Mi szeretnénk abban segíteni, hogy Önnek ne keljen hosszú órákat utazással töltenie, ha egy pszichológus segítő szolgáltatásait igénybe szeretné venni. Online pszichológus és mentálhigiénés kereső és tanácsadó oldalunk célja, hogy Ön a legrövidebb idő alatt megtalálja az Ön számára legjobb pszichológust, és a lehető legkönnyebben fel tudja venni vele a kapcsolatot.

Depressziós állapot

Ha gyakran vagy tartósan levertnek, rosszkedvűnek, tehetetlennek érezzük magunkat, ha úgy érezzük helyzetünk kilátástalan és nem tudunk rajta változtatni, egy ilyen kínzó lelkiállapot drasztikusan csökkenti életminőségünket. Ha az érzelmi nehézségeink mellett alvászavart, táplálkozási rendellenességet tapasztalunk (sokat eszünk, vagy épp ellenkezőleg, nincs étvágyunk), akkor valószínűleg depressziós állapottal küzdünk. A depressziós állapotnak különböző fokozatai lehetségesek, ám a rossz lelkiállapottal minden szinten nehéz egyedül megbirkózni. Egy terapeuta segítségével leküzdhetjük a levertséget, reménytelenségérzést. Az érzések feldolgozása egy biztonságos terápiás kapcsolatban hozzásegít ahhoz, hogy újra bízzunk önmagunkban, és újra saját kezünkbe vegyük életünk irányítását.

Szorongás, félelem

A szorongást, félelmet, idegességet, mindannyian saját tapasztalatból ismerhetjük. Természetes, ha egy-egy fontosabb élethelyzetben (mint például egy vizsga, felvételi, állásinterjú, vagy nyilvános szereplés) idegesek vagyunk, de személyfüggő, hogy ezek a helyzetek milyen hatással vannak ránk. Vannak emberek, akikből a feszült helyzet hozza ki a legjobb teljesítményt, de előfordulhat, hogy egy adott helyzetben szinte lebénulunk, és jóval képességeink és tudásunk alatt teljesítünk. A tünetek megnyilvánulhatnak testi és érzelmi szinten egyaránt, befolyásolhatják gondolkodásunkat és viselkedésünket. Ha a szorongásban szenvedők nem kapnak segítséget, egyre nagyobb terhet jelenthet számukra a tünetek elviselése, ezért van szükség egy pszichológus és mentálhigiénés szakemberre, aki képes felmérni állapotunkat, és segít leküzdeni a szorongást.

Önértékelési problémák, önbizalomhiány

Az önértékelés – ahogyan a különböző élethelyzetekben saját magunkat és teljesítményünket értékeljük – elősegítheti kiteljesedésünket, vagy épp ellenkezőleg, visszahúzó erő lehet, negatívan befolyásolhatja tanulmányainkat, életpályánkat, karrierünket. Az önbizalomhiánynak gyakran a magunkról kialakított negatív énkép áll a hátterében. A terápia hozzásegít ahhoz, hogy növeljük önismeretünket: megismerjük erősségeinket és gyengeségeinket, elfogadjuk hibáinkat, felismerjük rejtett tartalékainkat. A pszichológiai, mentálhigiénés tanácsadás során feltárhatóak azok a személyiségvonásaink, viselkedési és gondolkodási mintáink, amik hátráltatják kiteljesedésünket és megakadályoznak minket céljaink elérésében. Ha megtanuljuk tudatosan kiaknázni erősségeinket, magabiztosabbá válunk.

Stressz, munkahelyi problémák

A stressz, a feszült lelkiállapot sajnos életünk velejárója. Egy-egy nagyobb kihívást jelentő életesemény, mint például a munkahelyváltás, egy esküvő megszervezése, vagy vizsgahelyzet, feszültséget okozhat. A probléma nem ezekkel a helyzetekkel van, hisz ha túl vagyunk a kritikusabb időszakokon, akkor általában lelki nyugalmunkat is visszanyerjük. A gond azzal van, ha a stressz hosszú távon, krónikusan van jelen életünkben. A munkahelyi stressz, vagy az anyagi gondok miatti stressz például tipikusan krónikusnak számít. Ha a szervezetünk huzamosabb ideig van stresszhatás alatt, akkor teljes kimerülés, vagy fizikai betegségek is felléphetnek. A krónikus stressz hatására gyengülhetnek bizonyos mentális funkcióink, például nehezebben összpontosítunk, úgy érezzük lassabban működik a gondolkodásunk, vagy romlik memóriánk. A tanácsadás során elsajátíthatunk olyan stresszkezelési technikákat, amik jelentősen javítanak lelkiállapotunkon.

Beilleszkedési nehézségek, külföldi munkavállalás

Az utóbbi években egyre többen vándorolnak ki Magyarországról, főleg a fiatalok, sokszor hátrahagyva családjukat, barátaikat. Egy új közösségbe beilleszkedni mindig kihívást jelent, és ez különösen igaz, ha külföldön próbálunk szerencsét, mivel a korábbi „védőhálónk”, a családunk, a barátaink, nincsenek mindig elérhető közelségben. Az idegen kultúra megértése, a nyelvi akadályok megugrása, egy új értékrend elfogadása, és az ezzel járó nehézségek leküzdése személyiségfüggő, viszont az akadályok legyűrése kulcsfontosságú a sikeres beilleszkedéshez. Ebben segíthet egy pszichológus, aki értően fordul problémáinkhoz.

Amit rólunk mondtak
az ügyfeleink