Molnár Adrián – Mentálhigiénés szakember

Egyéni konzultáció

Válasszon egy időpontot

Az időpont ingyenesen módosítható vagy lemondható legkésőbb 24 órával a kezdés előtt.

Ha elégedetlen vagy, visszatérítjük a befizetett összeget

Fizethetsz kártyával vagy közvetlen banki átutalással

Szakember részletes

bemutatkozása

Képesítés: mentálhigiénés segítő szakember, párkapcsolati és családi mediátor, tréner, coach

Molnár Adrián vagyok, mentálhigiénés segítő szakember, párkapcsolati és családi mediátor, tréner, coach. Alapképzettségemet tekintve mérnök-fizikus vagyok, a Budapesti Műszaki Egyetem Természet- és Társadalomtudományi karán végeztem 1998-ban. A diplomám megszerzése után viszonylag hamar kiderült számomra, hogy az élettelen gépeknél jobban szeretek emberekkel és szervezetekkel foglalkozni, nekik segíteni, az ő fejlődésüket előmozdítani, ezért igyekeztem ebben az irányban tovább képezni magam: az Umathum Mediátor Akadémián Mediátor, Life és Business Coach képzettséget, a Kodolányi János Egyetemen Személyügyi Üzleti Szervező szakképzettséget, a Károli Gáspár Református Egyetemen Mentálhigiénés Segítő Szakember szakképzettséget szereztem. Több mint húsz éve foglalkozom emberekkel, ebből nyolc évig Albániában egy nonprofit szervezetben dolgoztam, mint képzés-fejlesztési tanácsadó, tréner, coach.

Trénerként és coachként többek között kommunikációs- és konfliktuskezelési tréningek, interperszonális készségek fejlesztése, önismereti-, csapatépítő-, EQ-fejlesztő és vezetői képzések területein szereztem tapasztalatot, továbbá párkapcsolati, gyermeknevelési és életvezetési tanácsadást tartottam. Emellett mentálhigiénés segítő szakemberként lelki egészségfejlesztéssel foglalkoztam.

„Önmagad és mások elfogadása a legtermékenyebb táptalaj a fejlődéshez.” Hiszem, hogy minden ember különleges és értékes. Egyik legfőbb szenvedélyem másoknak segíteni abban, hogy megtalálják a bennük rejlő lehetőségeket, a fejlődésükhöz szükséges motivációt és erőforrásokat, hogy problémáikból lehetőségeket kovácsoljanak. Legbelül mindenkiben ott leledzik a problémák megoldásának képessége, és az ehhez szükséges erő, melyet megfelelő támogató környezetben képessé válhat kiaknázni. Olyanok vagyunk, mint az elültetett mag, melyben ott rejlik a terebélyes fává növekedés lehetősége. Ehhez szeretnék én jó táptalajt biztosítani.  Meggyőződésem, hogy ha sikerül megtapasztalnunk a teljes elfogadást, ha azt érezzük, hogy szabadon felvállalhatjuk önmagunkat, akkor megtaláljuk a bennünk rejlő értékeket, képesek leszünk mozgósítani belső erőforrásainkat, és elérhetjük céljainkat. Lelki egészségünk megőrzése és minőségi társas kapcsolatok kialakítása érdekében különösen fontos egy pozitív emberkép és a pozitív látásmód elérése, az érzelmi intelligenciánk fejlesztése. A segítő beszélgetések során a múlt boncolgatása, vagy mélyanalízisek helyett, leginkább a jelen megélésén van a hangsúly. A beszélgetések témáját a kliens hozza: ami őt foglalkoztatja, amiben szeretné a segítségemet igénybe venni. Mentálhigiénés segítő szakemberként leginkább a lelki egészség megőrzésében és erősítésében, a lelki problémák megelőzésében tudok segíteni.  Szeretek kreatív és vizuális eszközöket használni, előszeretettel nyúlok a pszichodráma módszeréhez, ám úgy gondolom, hogy mások fejlődésének elősegítése elsősorban nem eszközök és módszerek kérdése, legfontosabb kulcsszavai sokkal inkább az elfogadás, a bizalom, a hitelesség és az empátia. Carl Rogers szavaival élve: „A feltétel nélküli elfogadás a legnagyobb élmény, amelyet egy ember átélni képes.” Erre az igazságra épülnek a segítő beszélgetések.  Ezeken a beszélgetéseken én nem tanácsadóként vagy elemzőként vagyok jelen, hanem támogató, kísérő szerepben. Értő figyelemmel, és ítélkezés-mentes, empatikus attitűddel, pozitív szemlélettel viszonyulok a klienshez, miközben személyes beszélgetések sorozatában kísérem az általa bejárni kívánt úton. Egy olyan elfogadó, bizalmi légkört szeretnék biztosítani, amelyben a kliens egyre inkább önmaga mer lenni, és önmagát is egyre jobban el tudja fogadni. Ez pedig szabadsággal teli, önbizalom-erősítő élmény, ami erőt és motivációt ad ahhoz, hogy saját akadályaival szembenézhessen, hogy megoldást találjon, és döntéseket hozzon. Szeretettel várok mindenkit, aki maga is úgy érzi, hogy szeretné mindezeket megtapasztalni!