Nagy Adrienn - Pszichológus

Képesítés: okleveles pszichológus, integratív konzultáns jelölt, pedagógiai szakpszichológus jelölt, coach

Nagy Adrienn vagyok, okleveles pszichológus, coach. Módszertani tárházamat igyekszem folyamatosan bővíteni, annak érdekében, hogy az Ön igényeit figyelembe véve, minél hatékonyabban tudjam Önt kísérni a tanácsadási folyamat során. Jelenleg integratív konzultánsnak tanulok az Integratív Pszichoterápiás Egyesületnél, valamint pedagógiai szakpszichológiát hallgatok az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen.

Szakember részletes bemutatkozása

A tudatosítás, valamint önmagunk mélyebb megismerése és megértése fontos részét képezi személyes fejlődésünknek. Azt tapasztalom, hogy a pszichológia, és lelki világunk feltárása szerencsére egyre nagyobb nyitottságnak örvend. Ha az emberek úgy érzik, hogy elakadtak, vagy egy nehéz élethelyzetből nem találják a kiutat, ma már szívesebben kérnek segítséget. Egyéni konzultációk és csoportok vezetése során főképp gyerekekkel, szülőkkel, családokkal, álláskeresőkkel és útkeresőkkel dolgozom együtt. 

Életünk során egyszerre számos tényező van hatással döntéseinkre, érzelmeinkre, gondolatainkra. Hiszek abban, hogy ha az egyik területen változást tudunk létrehozni, az hatással lesz életünk egyéb területeire is. 

A segítő beszélgetések alkalmával a hozzám forduló fejlődési igényeit, érzelmi terhelhetőségét, vágyait figyelembe véve haladunk, szem előtt tartva a kitűzött irányt és célt. A konzultációk nem kizárólag segítő beszélgetésekből állnak, a coaching és a pszichológia különböző verbális- és nem verbális módszerei is a segítségünkre lesznek – NLP (Neuro-Lingvisztikus Programozás),relaxáció, belső képélmények, kognitív technikák, stb. –, mivel ezekkel az eszközökkel hatékonyabban érhetőek el eredmények.

Nagy hangsúlyt fektetek a bizalmi légkör kialakítására, hisz tudom, hogy gyakran nehéz út vezet el ahhoz a döntéshez, hogy szakemberhez fordulunk, és sokunk számára hatalmas erőfeszítést jelent, ha egy ismeretlen ember előtt kell megnyílnunk. Minden esetben elfogadással és ítéletmentesen kezelem a velem megosztott információkat. Elengedhetetlennek tartom a keretek pontos tisztázását, és természetesen tartom magam a titoktartási kötelezettségemhez, valamint a pszichológiai etikai kódexben foglaltakhoz. 

A konzultációt ismerkedéssel, a hozott probléma, a kialakult élethelyzet feltérképezésével nyitjuk. Közösen eldöntjük, hogy a hozott témával tudunk-e együtt dolgozni. Amennyiben elköteleződünk egymás mellett, a következő lépésben a konzultációk fő fókuszát és a célokat határozzuk meg, valamint tisztázzuk az ajánlott találkozási alkalmak számát. Ezek után elkezdődik a közös munkánk, melynek során olyan eszközöket és módszereket alkalmazunk, melyek a cél elérését leginkább szolgálják. A cél természetesen a konzultációk során is kikristályosodhat, de akár változhat is a találkozások során.

Az önmagunkkal való munka gyakran nehéz és fájó emlékeket, felismeréseket hozhat. Ha vállaljuk az ezekkel való szembenézést, lehetőséget kapunk arra, hogy új nézőpontokkal gazdagodjunk, fejlődjünk, közelebb kerüljünk önmagunkhoz, új összefüggéseket fedezzünk fel, magabiztosabban vezessük saját életünket, megismerjük rejtett tartalékainkat, szélesedjen világlátásunk, új célokat tűzzünk ki magunk elé, levetkőzzük nem kívánt szokásainkat, kilépjünk komfortzónánkból. 

De legyen bármennyire is könnyű vagy nehéz ez az út, a saját fejlődésünk érdekében önmagunkba fektetett idő és energia megéri az erőfeszítést. Szeretettel várom!